فهرست
مقدمه.................................................................................................................................................................1
فصل اول: مبانی فنآوری چغندرقند و تولید شکر........................................................................................2
1-1- شکر........................................................................................................................................................3
1-2- خلاصهای از تاریخچه شکر................................................................................................................5
1-2-1- تاریخچه کشت و استحصال قند از چغندر قند در جهان........................................................6
1-2-2- تاریخچه چغندر قند در ایران.....................................................................................................7
1-3- عملکردها و کاربردهای شکر............................................................................................................10
1-4- شیرینی شکر.......................................................................................................................................11
1-5- ارزش انرژیزایی شکر......................................................................................................................12
1-6- اندازه بلورهای شکر..........................................................................................................................14
1-7- تولید و مصرف شکر.........................................................................................................................15
1-8- هزینههای تولید شکر.........................................................................................................................17
1-9- اقتصاد شکر........................................................................................................................................18
1-10- جایگزینهای شکر............................................................................................................................20
فصل دوم: چغندرقند و ترکیبات آن............................................................................................................23
2-1- گیاهشناسی چغندر قند......................................................................................................................24
پ
فهرست
2-2- ترکیبات چغندرقند..............................................................................................................................25
2-2-1- مارک..........................................................................................................................................25
2-2-2- ساکارز......................................................................................................................................26
2-3- برداشت چغندر...................................................................................................................................28
فصل سوم: دریافت چغندرقند و نگهداری آن............................................................................................30
3-1- حمل چغندر قند به کارخانه...............................................................................................................31
3-2- دریافت چغندرقند توسط کارخانه....................................................................................................31
3-2-1- دریافت.......................................................................................................................................31
3-2-2- نمونهبرداری.............................................................................................................................32
3-3- تخلیه و ذخیره سازی چغندر............................................................................................................36
3-4- سیلوها.................................................................................................................................................37
3-4-1- ساختمان سیلوهای فنی...........................................................................................................38
3-5- نگهداری چغندر در سیلوها...............................................................................................................39
3-6- عوامل مؤثر در نگهداری چغندر در سیلوها....................................................................................39
فصل چهارم: انتقال چغندرقند از سیلو به خط تولید.................................................................................41
4-1- انتقال چغندر از سیلوها به داخل فابریک.........................................................................................42
ت
فهرست
4-1-1- کشوی تنظیم.............................................................................................................................43
4-1-2- چرخ تنظیم.................................................................................................................................43
فصل پنجم: تولید خلال.................................................................................................................................50
5-1- تبدیل کردن چغندر به خلال..............................................................................................................51
5-2- انواع تیغه رنده....................................................................................................................................51
5-2-1- نوع دندانهدار.............................................................................................................................51
5-2-2- نوع گولر....................................................................................................................................52
فصل ششم: شربت گیری یا دیفوزیون......................................................................................................55
6-1- دیفوزیون.............................................................................................................................................56
6-2- دیفوزیون در کارخانه قند.................................................................................................................58
6-2-1- پیش گرمکن خلال چغندر........................................................................................................58
6-2-2- تفاله و تفاله خشک کن.............................................................................................................59
6-3- عوامل مؤثر بر شربت گیری از خلال در دیفوزیون......................................................................62
6-4- فاکتورهای مؤثر در کیفیت خلال......................................................................................................64
6-4-1- عدد نرمه....................................................................................................................................64
6-4-2- عدد سیلین.................................................................................................................................65
ث
فهرست
فصل هفتم: تولید آهک و گاز دی اکسید کربن...........................................................................................67
7-1- کوره آهک...........................................................................................................................................68
7-2- تولید شیر آهک...................................................................................................................................72
7-3- تولید پودر آهک..................................................................................................................................73
7-4- گاز کاربنیک........................................................................................................................................74
فصل هشتم: تصفیه شربت خام..................................................................................................................76
8-1- تصفیه شربت خام..............................................................................................................................77
8-2- آهک خور اول.....................................................................................................................................77
8-3- آهک خور دوم....................................................................................................................................78
8-4- کربناتاسیون.......................................................................................................................................80
فصل نهم: کاربرد صافیها و مبدلهای حرارتی در صنعت قند................................................................82
9-1- دکانتور................................................................................................................................................83
9-2- صافیها...............................................................................................................................................84
9-2-1- صافیهای خلاء........................................................................................................................84
9-2-2- صافیهای تحت فشار..............................................................................................................86
فصل دهم: تبخیر آب و تغلیظ شربت..........................................................................................................89
ج
فهرست
10-1- اواپراسیون.......................................................................................................................................90
10-2- نحوه کار اواپراتورها......................................................................................................................91
10-2-1- بدنه اول اواپراسیون...........................................................................................................92
10-2-2- بدنه دوم اواپراسیون............................................................................................................94
10-3- کندانسور...........................................................................................................................................98
10-4- عوامل مؤثر در اواپراسیون............................................................................................................99
10-5- صرفهجویی مصرف انرژی در بدنه اواپراسیون......................................................................102
10-6- سیستم تغلیظ شربت در کارخانه قند..........................................................................................103
فصل یازدهم: پخت کریستالیزاسیون.......................................................................................................104
11-1- طباخی.............................................................................................................................................105
11-2- ساختمان آپارات پخت..................................................................................................................106
11-3- آپارات پخت اول............................................................................................................................108
11-4- آپارات پخت دوم............................................................................................................................111
11-5- آپارات پخت....................................................................................................................................113
11-6- سانتریفوژ......................................................................................................................................114
11-7- کریستالیزاتور................................................................................................................................115
چ
فهرست
فصل دوازدهم: قندسازی و فرآوردههای جنبی آن................................................................................117
12-1- قندسازی.........................................................................................................................................118
12-1-1- قند حبه..................................................................................................................................119
12-1-2- قند کله...................................................................................................................................120
12-2- رنگبری در کارخانه قند................................................................................................................122
فصل سیزدهم: فرآوردههای جانبی کارخانه قند....................................................................................125
13-1- قندگیری از ملاس..........................................................................................................................126
13-2- ملاس..............................................................................................................................................126
13-3- قند گیری از ملاس.........................................................................................................................127
فصل چهاردهم: کنترل و کیفیت در صنعت قند.......................................................................................130
14-1- کنترل کیفیت شکر..........................................................................................................................131
بحث، نتیجهگیری و پیشنهادات.................................................................................................................133
منابع.............................................................................................................................................................134
جدولهای پیوست......................................................................................................................................136
به همراه صفحه بسم الله...
عنوان
تقدیر و تشکر
چکیده
منابع:
10- Abbara A. A., Abdel-Rahman A. K., Bayoumi M. R. (2006) "Application of membrane filtration to the sugar industry", state of the art.
11- Asadi M. (2007)." Beet Sugar Handbook". Wiley, New York.
12- Bubnik Z. et al. eds. (1995). "Sugar Technologists Manual". Bartens, Berline.
13- Bylund G., (1995)." Dairy processing handbook", Tetra Pak Processing System AB, Sweden.
14- Mathur. R.A. 1990." Handbook of Cane Sugar Technology". Oxford and IBH Pub. Co.
15- McGinnis. R.A. 1978. "Exhaustion of beet molasses". Sugar Tech.
فرمت فایل: | |
حجم فایل: | |
تعداد فایل: |